Begeleiderspas aanvragen

Begeleiderspas aanvragen.
Als je meedoet aan het experiment 2todrive en je rijbewijs wilt aanvragen, heb je een begeleiderspas nodig om straks te mogen rijden. Op deze begeleiderspas komen de namen te staan van de door jouzelf gekozen coaches die jou tot je 18e verjaardag gaan begeleiden tijdens het autorijden. De pas mag je aanvragen vanaf 16,5 jaar. In dit artikel lees je wat je moet doen.

 

Aanmelden als coach.

  1. Voordat je je begeleiderspas kunt aanvragen, is het van belang dat er voor jou minimaal 1 coach is geregistreerd. Dit mogen er maximaal 5 zijn;
  2. De coaches melden zichzelf aan via de online dienst Aanmelden coach. Hiervoor heeft een coach een DigiD inlogcode en jouw Burgerservicenummer nodig;
  3. De RDW checkt of jouw coaches aan de voorwaarden voldoen;
  4. Als de RDW akkoord is met de aanmelding, krijgen je coaches binnen 5 werkdagen bericht dat zij geregistreerd zijn als jouw begeleider.

Voorwaarden coach.

Een coach moet aan een aantal eisen voldoen.
Hij of zij:


Begeleiderspas online aanvragen door jonge bestuurder.
Pas nadat alle coaches die jou gaan begeleiden zijn geregistreerd, kun jij je begeleiderspas aanvragen. Dat gaat als volgt.

Let op! Als u de kosten via iDEAL heeft betaald, dan is de aanvraag voltooid. Controleer bij twijfel of de betaling is afgerond. Het is niet aan te raden om gelijk een nieuwe aanvraag in te dienen. Dit kost opnieuw het aanvraagtarief en dit wordt niet terug betaald. Aanvraag begeleiderspas € 35,00


Belangrijk.
Om de aanvraag online in te kunnen dienen, is het van belang dat alle personen die een rol spelen bij je begeleiderspas, jijzelf en al je coaches, dit ook online kunnen doen. Als één van deze personen dit niet online kan doen, moet het gehele aanvraagproces voor de begeleiderspas via een aanvraagformulier ingediend worden.

Het maakt niet uit hoeveel coaches je aanmeldt, je ontvangt altijd één begeleiderspas. Je betaalt dus ook maar één keer het bedrag voor een begeleiderspas. Pas als je wijzigingen aanbrengt in het aantal coaches moet je een nieuwe pas aanvragen en opnieuw hiervoor betalen.


Voorwaarden jonge bestuurder.
Om mee te kunnen doen aan het experiment 2todrive moet je als jonge bestuurder aan een aantal voorwaarden voldoen. In dit artikel lees je welke voorwaarden dat zijn:


Online aanvraag niet mogelijk.
Deze online diensten zijn niet te gebruiken als bij één (of meer) van de betrokkenen het volgende het geval is:


Vraag de begeleiderspas op tijd aan.
Zodra je je rijbewijs hebt behaald, vraag je dat aan bij je eigen gemeente. Als je op 17-jarige leeftijd een rijbewijs aanvraagt, maar er staat nog geen begeleiderspas geregistreerd, dan kan het rijbewijs niet worden aangevraagd. Zorg dus dat je op tijd je begeleiderspas aanvraagt.


De weg op.
Als je de weg op gaat, moet je altijd zowel je rijbewijs als je begeleiderspas bij je hebben.


Wijzigingen op de begeleiderspas.
Als na ontvangst van de begeleiderspas een coach op de begeleiderspas moet worden toegevoegd, dan meldt de nieuwe coach zich online aan, waarna – na definitieve registratie – de jonge bestuurder een nieuwe begeleiderspas aanvraagt. Als een coach van de begeleiderspas verwijderd moet worden of als de pas vervangen moet worden omdat deze kwijt is, dan hoeft alleen de jonge bestuurder een aanvraag in te dien.
Verkeersschool Piet Koster © 2024