Informatie

Per 1 juni 2020 geeft Piet 2x per maand een theorieweekend inclusief cursusmateriaal. Dit is gratis voor leerlingen die bij Verkeersschool Piet Koster autorijles nemen en voor leerlingen die zich aanmelden voor een lespakket.
En een theorieboek is niet nodig. Ook in 2024 een stukje extra service.
Een optimale voorbereiding voor je theorie- en autorijexamen.
Een theorieweekend is alleen mogelijk bij voldoende animo. Deelname is in groepjes van 4 - 6 personen.


Met welke auto doe ik examen?

Met de auto waar je de hele opleiding in hebt gereden dus de examinator stapt bij jou in de auto.


In welke auto kan ik lessen?

Je krijgt in de nieuwste Hyundai Tucson les, waar je het snel in leert en waarop je kunt vertrouwen. Er wordt lesgegeven met een instructiekaart waarbij je stap voor stap het autorijden mee onder de knie krijgt je wordt thuis opgehaald en na de autorijles weer thuis gebracht, of op een ander afgesproken adres kun je starten.


Moet ik eerst theorie halen?

Nee, maar je moet wel zo snel mogelijk beginnen, liefst vanaf de eerste autorijles Door goede en verzorgde theorie-lessen te geven, zal je de verkeerssituaties sneller en beter begrijpen. Onze ervaring is dat iemand die zijn theorie goed beheerst besluitvaardiger is in de praktijk. En dus minder praktijklessen nodig heeft. Dus hoe eerder je theoriecertificaat gehaald hebt hoe korter de opleiding, een theorieboekje kun je bij ons bestellen.


Wanneer kan ik beginnen met autorijlessen?

Hyundai Tucson

Vanaf 16,5 jaar mogen kandidaten rijlessen nemen als zij onder de proef 2toDrive vallen. Als zij op of na 1 november 17 jaar worden, mogen zij praktijkexamen doen. Ze kunnen dan ook een tussentijdse toets of RIS-toets afleggen. Een toets is ook mogelijk als zij op of na 1 november 16,5 jaar worden, of als zij op deze datum tussen 16,5 en 17 jaar zijn.


Theorie-examen/geldigheidsduur.

Bij 2toDrive kunnen kandidaten vanaf 16 jaar theorie-examen doen. Slagen zij, dan blijft dat resultaat anderhalf jaar geldig. De verlengde geldigheidsduur geldt ook voor de kandidaten die niet meedoen aan 2toDrive (categorie auto) en voor de kandidaten in de categorieŽn motor en bromfiets. Verder geldt het voor de kandidaten die vůůr 1 november zijn geslaagd voor hun theorie-examen auto, motor en bromfiets. we boeken je theorie examen via de computer dit heeft alleen maar voordelen!


Verkeersschool Piet Koster geeft 2 x per week theorieles.

Nog beter voorbereidt zijn op je theorie examen volg dan de gratis theorielessen inclusief cursusmateriaal zodat je voor het theorieexamen een goede kans van slagen hebt.


Verkeersschool Piet Koster heeft ook in 2024 een gratis Theorie Service.

Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken heeft Piet Koster iets speciaals. Nadat je hebt aangegeven op welke datum jij je theorie-examen zou willen doen gaan we kijken of er een mogelijkheid is om mee te rijden naar je theorie examen. Zo weet je altijd zeker dat je op tijd bent!


Kan ik meerdere lessen in de week nemen?

Ja, bij verkeersschool Piet Koster kun je als je wilt van maandag t/m vrijdag lessen, meerdere malen per week dit doen we in overleg met jou er wordt tijdens je autorijles geen koffie gedronken je rijdt je volle lestijd waar je voor betaald. Ook hierbij geldt: vaker lessen en eerder het felbegeerde rijbewijs op creditformaat. Je autorijexamen leg je af in Arnhem je kan dan het beste dan 1,5 uur tot max 2.0 uur lessen per keer (langer lessen dan 2 uur achter elkaar is niet nodig want je moet het geleerde kunnen opnemen verwerken en eigen maken want dat versta je onder leren).


Het Nieuwe Rijexamen/Tussentijdse toets TTT.

Om je goed op het Het Nieuwe Rijexamen voor te bereiden, ga je via de rijschool een TTT reserveren.Hoe verloopt een tussentijdse toets;net als het echte examen wat je aflegt bij het CBR. Het is een examen waar je aan deel neemt onder toezicht van een CBR-examinator. Er zal een route van ongeveer 45 minuten worden gereden. Tijdens deze route rijdt je in opdracht van de examinator(trice)en ga je een stukje zelfstandig rijden.


Theorie via Skype.

We geven vanaf september 1996 in het weekend al gratis theorieles.
Nu hebben we onze service uitgebreid door de theoriecursus online te geven.
Sinds 25 maart 2021 zijn we via skype theorieles aan het geven. {Carona Tijd}
En voor de praktijk kandidaten gaan we ook in het weekend bij voldoende animo een praktijkbegeleidingsuur plannen.
Iedereen heeft tegenwoordig internet.
Je hebt vast wel een laptop tablet of desktop pc.
Online ieder weekend vanuit je eigen huiskamer of op je kamer kan je dit meemaken speciaal voor de cursisten die autorijles bij Verkeersschool Piet Koster volgen.
De cursus is gratis als je les krijgt bij Verkeersschool Piet Koster. De totale theoriecursus, wordt via de mail thuis gestuurd.
Skypeadres: info@verkeersschoolpietkoster.nl


Praktijkbegeleiding.

Theorie staat geschreven. Terwijl de praktijk uitgevoerd wordt. Meestal voer je uit wat er in de theorie staat. Dit komt doordat je de theorie meestal beter begrijpt als je het in de praktijk uitoefent. Als je iets theoretisch ziet dan is het meestal volgens regels, maar de praktijk kan meestal anders zijn. Denk bijvoorbeeld aan een autorijexamen. Als het verkeerslicht op groen staat moet je rijden, maar stel dat er een mens/dier voor je staat. Dan moet je eigenlijk stoppen. Dit is een simpel voorbeeldje en zo zijn er nog meer. Zo zie je dat theorie en praktijk niet altijd overeen komen. En daar gaan we verder en dieper op in en dan zul je merken dat je als we dit behandelen,dat je beter voorbereidt op de onverwachte dingen op de weg die als je in praktijk goed anticipeert laat je zien dat je het spelletje verkeer goed begrijpt en dat het samenspel op de weg ook makkelijker gaat kortom je kan verkeerszicht tonen.

Deze theorie en praktijkbegeleiding wordt gegeven in het weekend. Opgave dient vooraf via de mail gedaan te worden.


Opfrislessen.

Ook is het bij ons mogelijk een opfrislessen te kunnen volgen voor de categorie B, De opfrislessen zijn aan te raden als je problemen hebt met het rijden op de snelweg, in een drukke stad, of moeite heeft met fileparkeren, het rijden in een parkeergarage met steile hellingen en ga zo maar door. Voor het geven van opfris lessen hebben we een brede ervaring. Als je wilt kan je altijd een lesje proberen. dan ben je zo weer goed en zeker mobiel.


Verkeersschool Piet Koster © 2024