RIS-SRB erkende Verkeersschool

Op onze website geven wij je informatie over de rijopleiding die wij jou kunnen aanbieden. Je kunt beginnen met autorijlessen als je 16,5 jaar of ouder bent. Wij begeleiden je vlot,veilig,vriendelijk en met persoonlijke aandacht naar een betaalbaar rijbewijs.Wij kunnen je garanderen dat wij instaan voor een goede en geslaagde opleiding.


Door persoonlijke aandacht, uitstekende service en veel voordeel als je voor een van de lespakketten kiest (als je simpel rekensommetje toepast dan kom je zelf tot de conclusie wat je kunt besparen)onderscheiden wij ons van andere verkeersscholen in de regio.


Kijk eens wat rond op onze website, voor meer info of als je autorijles wil nemen. Bel of mail ons info@verkeersschoolpietkoster.nl.

 

De Ris Methode Methodiek

De RIS werkt met een stappenplan aan de hand van zogenaamde handelingsscripts: handige 'kant en klare' oplossingen voor allerlei standaard verkeersopgaven (van wegrijden tot invoegen op de autosnelweg).

 

In totaal doorloopt een leerling in de RIS vier modules:

 

Wat is nu het grootste verschil met een "normale" rijopleiding?? Je krijgt een beetje huiswerk mee. (denk hierbij aan een aantal minuten om bepaalde handelingen door te nemen).

De leerling gaat in combinatie met de praktijklessen huiswerk toepassen. De bedoeling is dat je je thuis op de praktijklessen voorbereidt, zodat de rijles effectiever is. De instructeur haalt de theoriekennis die te behandelen is, dus uit jou kennis van het huiswerk! Dit doet hij voordat hij begint aan het praktijkgedeelte van de rijles.

 

Hoe beter jij het doorneemt hoe makkelijker de les verloopt. De tijd die je aan het huiswerk moet besteden, is voor iedereen verschillend. Het is niet zo dat je er uren mee bezig bent, hierdoor kun je de avond of enkele uren voor aanvang van de les de script(s) doornemen en met de praktijkles behandelen. Een voorbeeld van huiswerk in de Rijopleiding in Stappen is het aanleren van scripts, tijdens de praktijkles vertel jij aan de instructeur wat je gelezen hebt (theorie) en voer je het samen met de instructeur het script uit. De rijinstructeur geeft jou motivatie of een DEMO van het script en jij verteld erbij wat de instructeur dan moet doen op de juiste momenten. Door deze actieve zelfwerkzaamheid ben je beter voorbereid op deelname aan het verkeer en heb je een beter kans van slagen De tussentijdse toets is verplicht bij de RIS-methode, maar ook bij de WRM-methode kun je hiervoor kiezen. Met deze toets krijg je een goed beeld hoe een examen verloopt en je kunt vrijstelling behalen voor de bijzondere verrichtingen.

 

Na de tussentijdse toets weet je direct welke onderdelen extra aandacht nodig hebben om goed voorbereid te zijn op het examen. Zowel de tussentijdse toets als het examen worden afgelegd in je eigen lesauto.

 

RIS/SRB erkende Verkeersschool Piet Koster wordt gekenmerkt door:
Verkeersschool Piet Koster © 2023